marți, 7 februarie 2012

Tipuri de make-up, pornind de la unul singur

Cel mai actual si mai in voga machiaj este cel care te pune in valoare si iti reflecta personalitatea, insa iti propun sa tragem cu coada ochiului si la machiajele pe care le-am regasit in prezentarile de moda de la inceputul lui 2012.
- Dolce & Gabbana si Giorgio Armani prefera pentru machiajul ochilor linia de tus alungita care creeaza bine cunoscutul efect "cat eyes" iar obrajii imbujorati si buze roz-trandafiriu sunt propuneri ale casei de moda Oscar de la Renta.

- Pentru femeile indraznete Yves Saint Laurent si Dior recomanda rujul in nuante de rosu-corai si fuchsia.

- Farduri de pleoape metalizate? Da! Chanel si Ralph Lauren au dat verdictul: se poarta!
Si daca tot ti-am deschis apetitul pentru machiaj si culoare, iti voi arata cum poti realiza trei machiaje in tendintele anului 2012, pornind de la unul simplu.




UNU! Machiajul natural: un "must have"!

Pentru realizarea acestui machiaj trebuie sa te asiguri ca fata ta se "simte bine": demachierea si hidratarea tenului sunt etapele premergatoare oricarui tip de machiaj. Este recomandat ca in sezonul rece sa folosesti o crema de fata puternic hidratanta, in functie de tipul de ten. 

Sfatul meu: Dupa aplicarea cremei asteapta cel putin 10 minute inainte de folosirea oricarui alt produs de machiaj. Pentru ca aceasta sa actioneze apoi, cu un servetel uscat, tapoteaza usor tenul pentru a indeparta excesul de crema. 

Daca oboseala si-a spus cuvantul sau pur si simplu ai o pigmentatie mai accentuata a zonei din jurul ochilor, un anticearcan galben sau oranj rezolva problema. Pe timpul zilei este indicat sa folosesti un corector fluid.
Sfatul meu: aplica intotdeauna corectorul inaintea fondului de ten pentru a evita efectul de "ochelari".
Recomandarea mea, pentru fondul de ten, este sa tii cont de tipul de ten pe care il ai si de nuanta pielii. Acesta se aplica initial in cantitate suficienta pe mijlocul fetei, dupa care il intinzi in exterior fie cu degetele, fie cu o pensula de machiaj sau cu un buretel.

Sfatul meu: daca esti nehotarata in alegerea unui fond de ten, mergi la orice magazin de specialitate si cere sfatul unui consultant de vanzari: cu siguranta te va indruma! Pentru a fi sigura de culoare, testeaza fondul de ten la baza gatului.
Pentru pometi iti recomand un blush crema in nuanta de roz-trandafiriu sau piersica. Aplica-l cu degetele sau cu un buretel pe marul obrazului.
Pentru a fixa machiajul crema aplicat pana acum, apeleaza la o adiere de pudra pulbere, translucida.
Sfatul meu: mai multa pudra nu inseamna o fixare mai buna a machiajului, ci doar o incarcare excesiva a tenului. Pentru un efect diafan alege o pensula de pudra de calitate si de dimensiune mare.
Daca ai sprancenele frumos definite este suficient sa le demachiezi usor cu un betisor inmuiat in putina lotiune tonica. In cazul ca care exista asa-numitele "goluri in spranceana" poti remedia situatia folosind un fard de sprancene si o pensula taiata oblic.

Sfatul meu: evita sa folosesti negru pentru sprancene; cea mai inchisa nuanta poate fi un gri-cenusiu.
Pentru ca este un machiaj de zi foloseste pentru pleoape un fard mat, sau usor sidefat, crem sau orange.
Pentru aplicarea mascarei, fixeaza aplicatorul la baza genelor si cu miscari zig-zag perie genele pana la varfuri.
Sfatul meu: pentru un machiaj de zi un singur strat de mascara este suficient.
Ultimul pas: buzele tale merita rasfatate cu un gloss intr-o nuanta de roz.  
Rezultatul final:

DOI! Cat eyes!

Poti transforma foarte simplu acest machiaj de zi intr-un machiaj de cocktail. Ai nevoie doar de un creion dermatograf sau un eyeliner si un ruj rosu sau fucsia.
Pentru a trasa o linie cat mai dreapta, tinand ochiul inchis, trage usor de coltul extern al pleoapei.
Sfatul meu: pentru precizie sprijina mana cu care trasezi tusul pe masa de machiaj.

Rezultatul final: 

TREI! Culori metalizate!

Pentru ca traim intr-o era a rapiditatii, iti arat cum poti transforma look-ul precedent intr-unul de club.
Aplica pe zona cea mai inalta a pometelui un fard iluminator sidefat cu irizatii roz.
Cu un aplicator de fard, acopera intreaga pleoapa cu un fard gri metalizat. Sterge rujul rosu/roz si alege o nuanta nude, neutra.
Rezultatul final:

Daca te-ai regasit intr-unul dintre cele trei stiluri de machiaj si daca ti-am deschis apetitul pentru noi incercari, iti doresc spor la treaba si "Enjoy!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu