sâmbătă, 17 decembrie 2011

Varfuri despicate

Varfurile despicate sunt cosmarul oricareia dintre noi. Parul nu se aseaza cum trebuie. Nu-l putem lasa pe Rico Suave sa treaca cu degetele prin el, pentru ca stim ca nu va fi un sentiment placut. Nu arata bine, sau cel putin nu in totalitate. Si-n plus, in incercarea de a-l peria, smulgem mai mult decat necesar, tot din cauza varfurilor maltratare care se incalcesc prea usor.
Aflam acum cateva lucruri pe care trebuie sa le stim despre varfurile bolnave. 







Varfurile despicate sunt cauzate de:

uscatoare de par,

ondulatoare,
placi de intins parul,
produse de colorare a parului.





Poti pastra varfurile despicate sub control printr-un tratament adecvat: tunde varfurile,
tunde varfurile, tunde varfurile. Ce nu vrei sa se intample este sa se despice parul pana sus, la ax. Asta ar insemna sa ai un par ruinat. 
Pentru a pastra sanatatea parului, trebuie sa folosesti sampon si balsam potrivite, o masca - o data pe saptamana-, sa-l feresti de caldura si frig (incearca produsele Gerovital-sunt ieftine, le gasesti oriunde si sunt foarte bune) si sa le oferi varfurilor asistenta necesara, ele fiind cele mai afectate de heat-styling si produse styling. 



Pot sa-mi repar varfurile despicate?


Intr-un cuvant: Nu. Nu. Scuze. Singura cale de a scapa de varfurile despicate este prin foarfeca. Serurile pot sigila temporar varfurile, dar nu le pot repara. 

De ce e nevoie sa tunzi varfurile? Pentru ca daca le ignori, acestea vor continua sa se despice, cauzand si mai mari daune. 






Dupa ce ai adunat destul curaj si ai tuns varfurile, poti sa aplici putin ulei de ricin, este foarte eficient. Ai putea sa foloseti si un balsam de par leave-in -care nu se clateste- (eu sunt foarte multumita de Gliss de la Schwarzkopf ) sau sa incerci acum serurile acelea impotriva varfurilor despicate, pentru ca acum isi au rostul: previn. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu